Pepperkakekuler

I dag er det jeg som har snappen til kostholdsdamene. Og nå har jeg akkurat snappet hvordan man lager pepperkakekuler. Jeg har delt oppskriften på snappen, men tenkte at jeg kunne legge den ut her også.

Pepperkakekuler:

3 dl kvernede mandler (helst bløtlagt og tørket på forhånd).

1 1/2 dl dadler

1 ts kanel

1 ts nellik

1 ts kardemomme

1/2 ts ingefær

1/4 ts pepper

1/4 ts salt

2 ss smeltet kokosolje

img_7631

Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til det blir en klissete deig.

img_7630

Så ruller du deigen til små kuler med hendene.

img_7628

Pepperkakekulene kan fint oppbevares i kjøleskap eller fryser. I fryseren holder de seg enda lengre enn om du har dem i kjøleskapet. Grunnen til at jeg skrev at mandlene helst bør bløtlegges og tørkes på forhånd er fordi når du bløtlegger de så bryter du ned fytinsyren og antinæringsstoffene som nøtter inneholder. Jeg bløtlegger alltid stor mengder mandler/nøtter på en gang fordi da har jeg lenge. Etter bløtlegging tørker jeg de i dehydratoren. Du trenger ikke bruke dehydrator, det går helt fint å tørke dem i steikovnen også.

PS: Nå finner du oss kostholdsdamene på instagram også.

2 comments

  1. Merethe Pedersen

    Hvor mange grader og hvor lenge i stekeovnen tørker du mandlene?

    1. Jeg tørker de i dehydrator på mellom 40-50 grader i 1-2 døgn. Hvis du tørker de i ovn så kan du ha de på lavest mulig varme noen timer. Du kan også ha døren litt åpen og ta en smaksprøve underveis for å sjekke om de har blitt tørre. Du må nesten bare prøve deg litt frem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *