Høsten er suppetid

reklame

Høsten er suppetid. Supper er enkelt å lage og det trenger ikke ta land tid å lage en sunn og næringsrik suppe fra bunnen av. Har du wonderbag kan du bruke noen minutter på morgenen til å skjære opp grønnsaker og ha i en gryte sammen med de øvrige ingrediensene, gi det hele et oppkok og sette i wonderbagen og middagen er nesten ferdig når du kommer hjem.

Nå skal du få oppskriften på en veldig god gulrotsuppe som er lett å lage. Har du ikke wonderbag lar du suppen småkoke på platen til gulrøttene er myke før du bruker stavmikser eller kjører suppen i en blender til passe konsistens.

Du trenger:

1 kg gulrøtter

1 stor løk

4-5 fedd hvitløk

en bit ingefær (ca 4-5 cm)

5 dl kraft

3 dl vann

3 rause ss smør (jeg brukte klarnet smør)

salt og pepper

Sånn gjør du:

Vask og skrell grønnsakene. Jeg bruker økologiske grønnsaker og valgte derfor å ha skallet på gulrøttene på. Du kan selvsagt skrelle dem hvis du ønsker det. Legg alle grønnsakene i en gryte og hel over kraft og vann. Du kan surre løken og hvitløken litt i smør først. Jeg tok meg ikke tid til dette denne gangen så jeg hadde bare smøret rett oppi gryten sammen med de andre ingrediensene. Så ga jeg det hele et oppkok og lot det småkoke 7-8 minutter før jeg satte gryten i wonderbagen. Der stod den i 8 timer før jeg tok den ut og stavmikset. Vi liker suppene litt tykke og gode, men dersom du vil ha den litt tynnere kan du spe den ut med litt kokosmelk, fløte eller vann. Smak til med salt og pepper.

Jeg liker å få i meg noe fermentert til alle måltider så jeg toppet suppetallerkenen min med kraut med rødbeter og pesto. Vi hadde også litt sprøstekt bacon til. Veldig godt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *