Smuldrepai med norske epler

På snapchatten til Kostholdsdamene i dag lagde jeg en veldig god smuldrepai med restene av eplene vi plukket på gården til svigers forrige helg. Paien ble veldig god og jeg lovte å dele oppskriften.

Du trenger:

6-7 små epler eller 3 store

2 ts vaniljepulver

3 dl kvernede mandler

1 1/2 dl tørket kokosmasse

kanel

1/2 ts salt

4 ss ghee/meierismør

Sånn gjør du:

Begynn med å ta ut kjernen på eplene og del de i små biter. Jeg valgte å ikke skrelle eplene. Ha de i en gryte sammen med litt smør/ghee og ca 1 ts vanilje. Varm dem forsiktig mens du lager bunnen.

Så blander du hakkede mandler, kokos, ghee/smør, vaniljepulver, kanel og salt i en bolle. Bland det godt sammen. Så trykker du “deigen” utover en paiform.

Nå kan du ha epleblandingen over bunnen.

Steik paien i ovnen på 160 grader i ca 25 minutter.

La den avkjøle seg litt før du serverer, men den er best varm 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *