Ovnsbakte rødbeter

Rødbeter er en favoritt. De kan ovnsbakes, stekes, kokes, fermenteres, syltes, spises rå og sikkert enda mer. Nå er rødbetene i sesong og ekstra smakfulle.

Rødbeter inneholder mye antioksidanter og en egen antioksidantgruppe som heter betalain (finnes i noen andre matvarer også). I tillegg til antioksidanter finner vi vitaminene folat, B, C og E. Rødbeter inneholder også mange mineraler. De er også en god kilde til prebiotika som er mat for de gode bakteriene i tarmen vår.

Rødbeter kan også virke rensende på kroppen og som en del av en detoxkur kan rødbetejuice brukes.

Vi lager ofte ovnsbakte rødbeter. Et godt tilbehør til både kjøtt og fisk. For å lage ovnsbakte rødbeter trenger du:

Rødbeter (2-3 stykker)

Klarnet smør/meieri smør

salt

Sånn gjør du:

Skjær rødbetene i tynne skiver. Jeg beholder skallet på, men det kan også tas av. Så sprer jeg skivene i en ildfastform jeg har smurt med klarnet smør. Har godt med salt og fett over dem og setter de inn i steikovnen på 160 grader. Det kan av og til ta litt tid før de er ferdige og de står ofte i ovnen i opp mot en time.

I dag blir det en kombinasjon av rød, gule og polkabeter til middag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *