Hvorfor jeg drikker eplecidereddik hver morgen?

Noe av det første jeg gjør når jeg har stått opp er å ta meg et glass vann med litt eplecidereddik i. Dette gjør jeg hver dag. De dagene jeg har snappen Kostholdsdamene får jeg ofte spørsmål om hvorfor jeg gjør dette og det har jeg tenkt å svare på nå.

Eplecidereddik er lagd av fermentert eplecider. Det smaker veldig surt, men det har en basisk effekt på kroppen. Vanlig eplecidereddik som du får kjøpt på de fleste matbutikker har vært gjennom en pasteuriseringsprosess for fjerner bunnfallet/”mor” og gode bakterier og enzymer drepes. Det er derfor viktig å velge en type som er ufiltrert. Ufiltrert eplecidereddikk inneholder en del vitaminer, mineraler og prebiotika.

Eplecidereddik stimulerer magesyreproduksjonen. Å ha nok magesyre er kjempe viktig for å ha en fordøyelse som fungerer. Lurer du på om du har for lite magesyre kan du lese mer om det her. I tillegg til å være bra for fordøyelsen kan eplecidereddik være utrensende og den er antibakteriell og motvirker virus og sopp.

Hvordan gjør jeg det? Jo, hver morgen når jeg står opp blander jeg ca 1 ss eplecidereddik i et glass lunket vann og drikker det (du koker opp vann og fyller glasset halvfylt og fyller opp resten med kaldt vann fra springen).

 

PS! Det er viktig at du ALLTID blander eplecidereddik ut med vann fordi ren eddik kan skade fordøyelsestrakten. Det anbefales heller ikke å sippe små slurker eplecidereddik utover dagen da det kan skade tannemaljen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *