Varmende julegløgg

Her får du oppskriften på en varmende og smakfull julegløgg. Det fine med å lage julegløggen selv er at da vet du akkurat hva den inneholder og sukker er ikke hovedingrediensen som det ofte er i gløggen man får kjøpt i butikk.

Denne gløggen hadde jeg med som velkomst drikk på snopekurset jeg hadde tidligere denne uken og den falt i smak. Den er også blitt godkjent av min lille smakshjelper her hjemme som stadig spør om vi kan lage gløgg.

Til ca 1 liter trenger du:

75 g frosne blåbær

6 dl økologisk eplejuice

3 dl vann

4 skiver fersk ingefær

10 nellikspiker

1 kanelstang

3 sitronskiver

½ presset sitron

3 ss sukrin (kan sløyfes)

Begynn med å varme blåbær, eplejuice og vann  forsiktig. Når det har kokt opp har du i resten av ingrediensene og lar dette trekke på svak varme i 15 minutter eller mer. Hvis du ikke vil ha hele blåbær i gløggen kan bruke stavmikser etter at blåbær, eplejuice og vann har kokt opp før du har i resten av ingrediensene.

I gløggoppskriften har jeg brukt sukrin som søtning, men den kan også lages uten søtning. Eple og blåbær sammen gir nok søtsmak synes jeg. Du kan også bruke lønnesirup eller annen søtning hvis du foretrekker det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *